Komory mroźniczo – garownicze do piekarni

Komora mroźniczo-garownicza – idealna do piekarni

Komora mroźniczo-garownicza – idealna do piekarni

Prezentowana komora to innowacyjny sprzęt, podnoszący standardy pracy w każdej profesjonalnej piekarni. komora zapewnia pełną kontrolę nad procesami mrożenia , garowania i wilgotności oraz nad jakością przechowywanych produktów. To wielofunkcyjne narzędzie sprawdzi się wszędzie tam, gdzie trzeba przechowywać ciasto lub poddawać je obróbce termicznej.

Komora mroźniczo-garownicza – podstawa dobrych wypieków

Innowacyjne komory mroźniczo-garownicze są wykorzystywane w piekarniach i gastronomii – zwłaszcza przez firmy specjalizujące się w wypiekach. Mogą pełnić kilka różnych funkcji: od schładzania i zamrażania przez przechowywanie aż po rozmrażanie i garowanie (wyrastanie ciasta). Podczas dynamicznej i wymagającej pracy  tego rodzaju komory mroźniczo-garownicze do ciast stają się niezastąpione. Przede wszystkim pozwalają na większą elastyczność i efektywność. Z jednej strony działają jako komory mroźnicze, czyli osiągają bardzo niskie temperatury, a z drugiej – potrafią się rozgrzać na podobnej zasadzie jak piec. W ten sposób oferowany przez nas produkt łączy cechy mroźni z garownią.

Wszystkie procesy odbywają się z kontrolowaną wilgotnością.

Główne zastosowania

Jakie są główne zastosowania komory mroźniczo-garowniczej? Oto one:

  1. W trybie mrożenia komora osiąga temperaturę do -20°C. Można w niej wówczas przechowywać ciasto, które będzie gotowe do późniejszego podgrzania.
  2. Funkcja garownicza umożliwia rozgrzanie komory do 45°C. Pozwala to na garowanie ciasta do gotowych wypieków.

Oferowana przez nas komora mroźniczo-garownicza łączy innowacyjne rozwiązania z najwyższą jakością, co przekłada się na niepodważalną wydajność w obszarze chłodzenia, mrożenia, przechowywania i procesów związanych z garowaniem. Poznaj ten produkt od podszewki i przekonaj się o następujących zaletach:

  1. Elastyczne działanie – procesy mrożenia i garowania mogą być ustawiane w dowolnej kolejności i trwać dowolną ilość czasu, co pomaga dostosować pracę komory do wymagań danego lokalu.
  2. Wydajne systemy chłodzenia i garowania – maszyna łączy w sobie funkcje komory mroźniczej i garownika. Oprócz tego parownik przemysłowy, zasilany elektronicznym zaworem rozprężnym, eliminuje konieczność rozmrażania dzięki dużej powierzchni i odpowiedniemu rozmieszczeniu lameli.
  3. Zaawansowane funkcje techniczne – komora mroźniczo-garownicza jest wyposażona w elektroniczny zawór rozprężny, który skutecznie eliminuje oblodzenia. Co więcej, dzięki temu nie dochodzi też do kurczenia się produktów.
  4. Dopasowane agregaty chłodnicze – wykorzystane w komorze agregaty chłodnicze idealnie dopasowują się do różnych przedziałów temperatur, a kompresory z płynną regulacją mocy zapewniają precyzyjną kontrolę warunków.
  5. Intuicyjne i funkcjonalne sterowanie – ten model komory jest wyposażony w czytelny panel dotykowy WS2007, umożliwiający definiowanie każdego trybu jako sześć kroków. Komora jest też wyposażona w wentylator, który na każdym kroku wspiera procesy enzymatyczne, rozwija smak produktów i dodaje objętości.
  6. Komora mroźniczo-garownicza posiada tzw. ściany rozprężne do delikatnego i równomiernego rozprowadzenia powietrza po przechowywanym towarze. Dodatkowo wytwornica pary  i ultradźwiękowy nawilżacz  zabezpiecza odpowiednią wilgotność w pomieszczeniu.
  7. Inteligentne sterowanie –  pozwala na dostosowywanie ustawień  poszczególnych programów, a zdalne sterowanie za pośrednictwem sieci LAN umożliwia monitorowanie i regulowanie urządzenia z dowolnego miejsca.